Marja-Liisa Kari 141

ETUSIVU
LUOTTAMUSTOIMET
TAIPALEENI SANOIN
PERHEENI
On kotiintulon aika

BLOGI
Synnyin Iisalmen maalaiskunnassa helmikuun pakkasilla vuonna 1951 maanviljelijä perheen Tyyne ja Matti Eskelisen toiseksi lapseksi ja ainoaksi tyttäreksi.

Kotipaikka sijaitsee Iisalmen Soinlahden Soinniemellä. Edelleenkin on mukava ajaa aina lomilla Savon sydämeen rauhoittumaan täältä kiireen keskeltä. Siellä niemellä on rauhallista ja aika tuntuu pysähtyvän.

***

Soinlahden keskustassa olevassa kansakoulussa olen saanut ensimmäiset ja tärkeät opit. Niillä tiedoilla, taidoilla ja elämänohjeilla kodin arvojen lisäksi olen pärjännyt. Iisalmen tyttölyseoon pääsy oli tärkeä tapahtuma ja keskikoulu tuli käytyä. Tyttölyseossa ollessa tieni vei Iisalmen keskustanuorten toimintaan. Vapaatunneilla vietimme aikaa usein puoluetoimistolla ja tehtiin vaalityötä, milloin kenenkin hyväksi.

***

Maalaistalossa oli töitä kesäisin ja heinäpellolla ja viljapellolla piti aina olla mukana. Samoin marjassa ja sienessä. Nämä ovat nyt myös harrastuksiani. Savolaisuus on vielä vahvana minussa mutta olen myös kaupunkilaistunut ja osansa siihen on varmaankin se, koska mieheni on Helsingistä kotoisin. Koti, perhe, ystävät ja työ on täällä, siksi en haikaile enää maalle muutoin kuin käymään lomilla.

***

Tulin Helsinkiin vuonna 1971 Osuuspankkien Keskuspankki Oy:hyn aluksi lähetiksi ja sitten valtionlainaosastolle. Kävin virkailijatutkinnon ja työn ohessa Markkinointi-instituutin kauppateknikon tutkinnon. Mieheni Juhan tapasin vuonna 1973 Helsingissä. Naimisiin menimme vuonna 1978. Ja ensimmäinen poikamme Tommi syntyi vuonna 1979, toinen poikamme Timo vuonna 1981 ja silloin jäin kotiin hoitamaan poikiamme. Kolmas poikamme Tapio syntyi vuonna 1984. Tapio muutti taivaan kotiin vuonna 1985 ja on siellä edustamassa meidän perhettä.

Lapsemme ovat syntyneet Espoon Lippajärven kotiimme.

***

Onneni on ollut se, että olen saanut olla kotona lasten kanssa ja sitten harrastuksestani on tullut työni. Aloin pitää käsityökursseja aluksi kotona lasten ollessa pieniä ja sitten työni on jatkunut opistoissa, yrityksissä jne. Kävin Helsingin kauppakorkeakoulussa omayrityskurssin. Tällä hetkellä minulla on oma Marja-Liisan kurssi- ja konsulenttipalvelut -niminen yritys. Lasten ollessa pieniä löysin tieni Korson seurakuntaan ja olen siellä vieläkin seurakuntaneuvostossa. Olen pitänyt kirkollamme silloin tällöin naisten aamukahvitilaisuuksia.

Kunnalliset luottamustehtävät ovat olleet harrastukseni koko elämäni ajan jollain lailla. Milloin sihteerinä, milloin puheenjohtajana. Näin olen saanut tutustua erilaisiin, samanhenkisiin ihmisiin sekä Espoossa että Vantaalla.

***

Harrastukset käsitöiden lisäksi ovat puutarhanhoito, liikunta (sauvakävely ja talvisin murtomaahiihto) ja metsän antimien keräily. Lukeminen laidasta laitaan on mieleistä puuhaa. Ammattiin liittyvien kirjojen lisäksi tällä hetkellä yöpöydälläni on kirjat: Spencer Johnson, Kuka vei juustoni, Anna Gavalda, Viiniä keittiössä, Pirkko Arstila, Rohkeaa elämää, Kirsi Pohjola, Tahtotekoja.

Lehtiä, joita luen ovat: Hesari (tietysti), Vantaan Sanomat ja Suomenmaa, lisäksi Sana, Gloria, Eeva, Koti ja keittiö, Suomen kuvalehti, Kodin Kuvalehti, Askel ym.

Perheen lisäksi ystävien kanssa maailmanparantaminen on myös mieleistä puuhaa ja joskus tehdään pieniä matkoja.